Cortenstaal Talud

Locatie: 

Klant:

Oplevering:

Product:

Kleur:

Ontwerp:

Amsterdam

The Unbound Amsterdam

December 2021

Wijnmolen

Antraciet

Wouter Both

Locatie: 

Klant:

 

Oplevering:

Product:

Kleur:

Ontwerp:

Amsterdam

The Unbound Amsterdam

December 2021

Wijnmolen

Antraciet

Wouter Both

Extra ruimte door een Cortenstaal Talud

In samenwerking met hoveniersbedrijf Bartelds hebben van we de voortuin van deze split-level woning een echt pareltje gemaakt. De vraag is ontstaan vanuit de behoefte om een mooie parkeerplek aan huis te creëren. Zo hoefde de auto niet langer (betaald) aan de weg te staan, maar was er nu een ruimte voor in de mooie voortuin. Een split-level woning brengt wel enige uitdagingen met zich mee omdat de voortuin niet plat is. Een mooi trap naar de voordeur van het huis biedt hier de uitkomst. Dit project is uitgevoerd in 4 stappen: Meten, design, productie en de uiteindelijke oplevering aan een tevreden klant.


Een leuk weetje is dat er voor deze talud bijna 4 ton aan cortenstaal is gebruikt, vandaar dat we zelfs gebruik hebben gemaakt van een autolaadkraan. We hebben niet alleen gekozen voor cortenstaal vanwege de chique aardse kleuren, maar ook vanwege de krachten die het kan weerstaan.

Plaatsing van de cortenstaal talud
Een bloem over de cortenstaal borderrand