Over ons

2020: de start van Staallokaal
Een zomeravond, drie jonge mannen en een biertje in de hand. Een uniek ontworpen vuurkorf bracht het gesprek op gang. En al snel kwam de vraag naar voren; “moeten we niet iets samen beginnen”? Met de creativiteit van Derkjan, de ondernemendheid van Jesse en het technisch inzicht van Sybrandus moest dit toch gaan lukken? Alle drie een mooi netwerk, zodat er stalen producten gemaakt kunnen worden waar mensen écht blij van worden. Uiteraard moesten het producten zijn van goede kwaliteit en met een innovatief design. Geen standaard producten, maar écht maatwerk. Het eerste product - de vuurkorf - bleek als een ware magneet te werken voor andere aanvragen. Van het één kwam het ander en voordat iedereen wist, werden er - samen met andere talenten - meer producten bedacht en ontworpen. Alles is mogelijk, alleen bleek de consument half niet te weten hoeveel er mogelijk is. Dat was het startpunt om de techniek en consument dichter bij elkaar te brengen en te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Maar ook de officiële start van Staallokaal!
Hoe gaat het proces van een staalproduct maken in z’n werk?

Het productieproces begint meestal bij de klant of koper zelf. Staallokaal denkt mee en op die manier ontstaat er een uniek staalproduct. Iedereen draagt zijn steentje bij om te krijgen waar het allemaal om draait: een tevreden én blije klant, maar ook een product met een verhaal. Naast de creatieve klant die zelf met ideeën komt, wordt ook iedereen geholpen die iets unieks wil, maar nog niet precies weet wat. Een op maat gemaakt stalen product of een bestaand staalproduct uit onze collectie een persoonlijke touch geven: het is allemaal mogelijk en we doen het samen.

Creatieve doeners
Bij Staallokaal werken we samen met lokale talenten en ontwerpers met als doel de consument mee te nemen in de techniek. Daarmee blijven we onderscheidend en zijn we creatief. Op die manier blijven er unieke producten ontstaan waar wij de klant mee verblijden. Staallokaal is een groep talenten die elkaar aanvult en allemaal lokaal werken. Zo is de één van kleins af aan bezig met techniek en komt de ander met ideeën vanuit de kunstacademie. Ieder zijn eigen kracht en specialiteit, waardoor we ons graag typeren als creatieve doeners! 
Onze Missie:
Het is onze missie om de techniek dichter bij de consument te brengen. Geen standaard product, maar echt maatwerk met een verhaal.
Er heerst een enorme ‘wegwerpcultuur’, waar geen aandacht meer is voor vakmanschap en de eeuwigheid van een product. Waarom elke zomer een nieuwe vuurkorf kopen die het jaar erop niet meer goed is? Waarom een product uit China halen, waar de werkomstandigheden en kwaliteit niet altijd goed zijn en waar alles draait om een zo laag mogelijke kostprijs? Bij Staallokaal zijn wij ervan overtuigd dat dit anders kan. Daarom werken wij samen met lokale talenten en vakmannen, die kwaliteitsproducten maken van staal. Niet de kostprijs staat centraal, maar de kwaliteit. Producten gaan jarenlang mee, er is minder afval en verspilling én onze klanten krijgen een unieke ervaring. Daarom is 100% Dutch Design beter voor het milieu, de vakmannen en de klant.
 
Meer weten over onze missie en visie? Klik hier